Manga Barcelona 28: tot Bola de Drac Z en català amb Selecta Visión

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

Dragon Ball Z

El Manga Barcelona 28 serà recordat pels grans anuncis de noves llicències que s’han fet i per la presència de contingut en català. En aquesta línia va una de les notícies més esperades pels fans de Bola de Drac. Selecta Visión va revelar a la presentació de les seves novetats que ha aconseguit que es faci el doblatge en català de les quatre pel·lícules de Bola de Drac Z que faltaven. És a dir, es podrà escoltar en català els films El retorn d’en Broly (Kiken na Futari! Sūpā Senshi wa Nemurenai), El combat definitiu (Sūpā Senshi Gekiha!! Katsu No wa Ore da), El renaixement de la fusió! En Goku i en Vegeta! (Fukkatsu no Fyūjon!! Gokū to Bejīta) i L’atac del drac (Ryū-Ken Bakuhatsu!! Gokū ga Yaraneba Dare ga Yaru). Totes quatre cintes les podem gaudir en català actualment gràcies als anime còmics que ha publicat Planeta Cómic. A partir d’ara, també podrem escoltar als nostres personatges favorits en català.

El regreso de Broly

Als anys noranta aquests quatre llargmetratges de Dragon Ball no es van doblar mai en català per qüestions que desconeixem. El més semblant que vam tenir va ser escoltar en castellà la veu d’en Marc Zanni anunciant els VHS de Manga Films de El retorn d’en Broly i El combat definitiu. Durant molt de temps, els fans de Bola de Drac els hi han preguntat tant a Selecta Visión com als actors de doblatge d’aquest anime sobre el doblatge en català d’aquestes pel·lícules. Tots ells sempre han mostrat el seu desig de dur a terme el projecte, però fins ara no havia sigut possible. Aquesta noticia sembla un somni fet realitat per als seguidors en català de les aventures d’en Son Goku i la seva colla. Després de més de vint anys d’escoltar-les en altres idiomes, es farà el doblatge en català. Probablement, més d’un otaku s’hagi quedat esmaperdut de l’alegria que això suposa. A continuació, recordem de què tracten aquests films de Dragon Ball Z.

El combate definitivo

El retorn d’en Broly
(Kiken na Futari! Sūpā Senshi wa Nemurenai) està enfocat en la reaparició del malvat més temible de les cintes de Dragon Ball Z. En Broly. Aquest personatge no té gairebé res a veure amb la versió moderna de Dragon Ball Super. En Broly original, dissenyat per Akira Toriyama i desenvolupat per Toei Animation, va debutar a la cinta La batalla ardent (Moetsukiro!! Nessen · Ressen · Chō-Gekisen) on es presenta amb el seu pare Paragus com un dels saiyans supervivents a la destrucció del planeta Vegeta. En Paragus enganya a en Son Goku i companyia per portar-los a un planeta que serà destruït per un asteroide. Allà té lloc un dels combats més temibles per a en Goku i els seus aliats. Tots combaten contra en Broly. A ell se l’autodenomina súper guerrer llegendari, ja que posseeix una força de combat enorme i una maldat equiparable al seu poder. Aquest Broly és el mal pur.

Kame Hame Ha

En teoria, en Goku el venç. No obstant, viatja a La Terra on queda atrapat al gel fins que els plors d’en Son Goten, que li recorden els d’en Kakarot, el desperten. El fill petit d’en Son Goku està buscant les boles de drac amb en Trunks i la Videl. Tots tres s’aturen en una vila que està essent assetjada per un monstre misteriós. Després de vèncer al enemic, ho celebren. És aleshores quan en Broly transformat en súper guerrer lluita contra la Videl, en Trunks i en Goten. El petit és confós amb el seu pare. Entre lluita i lluita, també hi ha lloc per l’humor. En Trunks, en una escena inoblidable, es pixa a sobre del temible adversari. Quan tothom ha quedat derrotat, apareix en Son Gohan. En veure’l, en Broly arriba a la transformació de súper guerrer llegendari i la lluita segueix fins que entre tots el guanyen.

¡Fusión!

El combat definitiu
(Sūpā Senshi Gekiha!! Katsu No wa Ore da), per la seva banda, ens demostra que en Broly torna a tenir protagonisme. Degut a la biotecnologia finançada pel baró Java, antic rival del senyor Satan, creen un clon d’en Broly a partir de la sang del saiyan original. Aquesta nova versió es barreja amb els fluids que es fan servir per crear bioguerrers. Com a resultat, neix el Bio-Broly. Un guerrer que recorda al personatge de DC Comics Swamp Thing, però amb cabells de súper guerrer. En aquest entrega, les escenes còmiques estan servides gràcies al senyor Satan que també ajuda a la seva manera a derrotar el malvat.

Gogeta

El renaixement de la fusió! En Goku i en Vegeta!
(Fukkatsu no Fyūjon!! Gokū to Bejīta) aprofundeix en com funciona la gestió d’ànimes a l’altre món. Al infern hi ha un tancs que purifiquen les ànimes dels dolents per a què es puguin reencarnar en essers benignes. El treballador encarregat de supervisar que tota la maquinaria funcioni es distreu. Hi ha una explosió i el fum d’aquesta el converteix en el Janemba. A causa d’aquest incident, al món dels vius tornen els difunts. Alguns d’ells són antics rivals de Dragon Ball com en Freezer i els seus soldats. En Son Gohan, la Videl, en Son Goten, en Trunks i, fins i tot, el senyor Satan lluiten contra les forces dels retornats. Mentrestant, al infern el rei Emma li encarrega a en Son Goku i en Paikuhan que solucionin els problemes que està causant en Janemba. Més tard, s’hi afegeix en Vegeta a la lluita. Durant la batalla, veiem en Goku en súper guerrer de tercer nivell i el debut d’en Gogeta. Alhora, a La Terra els petits es fusionen i en Gotenks salva el dia. En aquesta pel·lícula hi ha humor, lluites i personatges sorpresa a dojo.

¡El ataque del dragón!

La quarta cinta que conforma aquest grup és L’atac del drac (Ryū-Ken Bakuhatsu!! Gokū ga Yaraneba Dare ga Yaru). Fa molt i molt de temps, al planeta Conuts dos germans van combatre contra el monstre Hildegarn. Degut a la seva immensa força, van segellar la meitat de la criatura en el cos del germà petit, Minosha, i l’altre meitat en el cos del germà gran, en Tapion. Tanmateix, tots dos germans es van segellar dins de dues caixes de música que es van enviar a indrets oposats del univers. Al present, Hoi, un dels bruixots que va invocar a Hildegarn, enreda a en Son Goku i els seus amics per a alliberar a en Tapion per a què faci front a la meitat inferior del monstre. Aquesta havia estat segellada al cos d’en Minosha. Un cop les dues meitats s’ajunten, comencen els combats. Hi participen els dos Grans Saiyamans, en Son Goten, en Trunks, en Vegeta, en Son Goku i en Tapion. Ni tan sols en Gotenks al tercer nivell de súper guerrer el pot vèncer. La única esperança és en Goku que, transformat en súper saiyan de nivell tres, fa servir la técnica que dona títol al llargmetratge. Una de les millors pel·lícules de la franquícia Dragon Ball es podrà escoltar en català aviat.

L'atac del drac!

No se sap quan començarà el doblatge en català d’aquests quatre films ni en quins formats els distribuirà Selecta Visión. Recordem que la distribuïdora espanyola porta gairebé vint anys apostant per Dragon Ball amb edicions de tot tipus i contingut addicional que no deixa a ningú indiferent.
Manga Barcelona 28