Manga Barcelona 28: crònica de La Nit Friki Videofòrum

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

La Nit Friki

La Nit Friki celebrada el dissabte del Manga Barcelona 28 es va presentar en format videofòrum amb la participació dels actors i actriu de doblatge Óscar Muñoz, Santi Llorenz, Eva Lluch i Mark Ullod. Entre el DAC i en Magori van crear uns guions que els convidats esmentats van interpretar. La ficció que representen està agrupada en tres actes i, en linies generals, genera un escenari on personatges de diferents anime conviuen al mateix univers narratiu. Alguns personatges són recurrents, altres són secundaris i altres fan aparicions fugaces. Després dels tres actes, el públic fa una sèrie de preguntes als professionals del doblatge que formen part d’aquesta sessió especial de La Nit Friki.

Manga Barcelona 28

L’acte u s’ubica a l’agencia de detectius d’en Kogoro Mouri. Allà també trobem la Sonoko Suzuki, en Shinichi Kudo i el Bobobo. Aquest últim l’ha fitxat en Mouri com el seu aprenent. La Sonoko li comunica als detectius que s’ha assabentat d’un cas de gran importància. La desaparició del fill del clan Kuwabara. El noi, de sobte, s’ha esfumat i ningú el troba. En Mouri accepta el cas i se l’encarrega al seu nou aprenent. Més tard, es troben amb una repartidora singular. Es tracta de la Doremi Harukaze. Ella els hi revela que ha vist a en Kuwabara. Llavors, en Bobobo surt volant. Fi del primer acte.

La Nit Friki videofòrum

Al segon acte, els personatges canvien lleugerament. Mentre en Bobobo vola pel cel, una noia de cabells blaus observa estranyada a aquest tipus. Ella es la Nefertari Vivi, princesa del regne d’Arabasta. Al seu costat, apareix en Jimbe, el cavaller del mar. Tots dos comencen a parlar sobre en Monkey D. Luffy, la banda del Barret de Palla i de les aventures que han viscut com a tripulants d’aquesta banda pirata en diferents períodes. De passada, apareix en Shanks que pronuncia unes breus paraules. Fi del segon acte. Al tercer acte, es revela la ubicació d’en Kazuma Kuwabara. Està buscant al Yusuke Urameshi a prop d’on es troba el semi dimoni Naraku. Aquest malvat té un nou subordinat. És un altre dimoni. La cinquena lluna inferior, Rui.

La Nit Friki

Els crits del Kuwabara inquieten a en Naraku. Aquest, per fer callar al jove guerrer, envia a en Rui que lluita contra en Kuwabara. Tots dos estan igualats fins que, de sobte, entra en escena la Doremi Harukaze, vencent al subordinat d’en Naraku. Més tard, li comenta al Kuwabara que l’acompanyi perquè ell ha causat un terrabastall. Durant la recerca del Urameshi, ha saltat entre móns. En conseqüència, personatges de diferents animes han entrat en històries on no pertoquen. És a dir, una mena de Crisis a Terres Infinites, però en petit format. Un cop ella ho soluciona tot, en Bobobo aterra on abans hi era en Kuwabara.

Kazuma Kuwabara

En el torn de preguntes, un fan li demana al actor de doblatge Ramón Hernàndez, que es troba entre el públic, que si pot fer de Don Patch. Ell li respon que no es possible. Aleshores, un altre seguidor de Bobobo comença un debat sobre el doblatge d’aquest anime. Tot seguit, un altre seguidor pregunta als convidats anècdotes sobre Yu Yu Hakusho: els defensors del més enllà. Recordem que els quatre actors i actriu del videofòrum han participat en aquesta sèrie d’animació japonesa. En aquest moment, sorgeix una anècdota sobre la directora de doblatge d’aquest anime. De vegades, ella es deixava el micròfon de direcció obert i se la sentia com li donava consells a qui estigués davant del faristol.

Kogoro Mouri

Un altre fan li demana a l’Óscar Muñoz que cridi “Oh, Sam!” en referència a Frodo Saquet a El senyor dels anells. En Muñoz ho fa si tothom tanca els ulls. Més endavant, un seguidor pregunta, en general, com és doblar una sèrie llarga. Aleshores, Mark Ullod parla sobre que no li va costar tornar a fer la veu d’en Kogoro. L’actor afegeix que el personatge de El Detectiu Conan el porta a dins, arxivat. Un seguidor de Shin Chan li demana a l’Eva Lluch si pot fer la veu de la professora Yoshinaga. Ella accepta. Finalment, uns espectadors que havien entrat tard pregunten si és possible repetir l’acte u. Es fa un altre vegada.

Nefertari Vivi

En definitiva, aquesta sessió de La Nit Friki mostra la professionalitat dels actors i actriu de doblatge que hi ha convidats perquè s’han posat en la pell dels seus personatges en una situació única que només pot succeir en aquest programa. A més, cada dia del Manga Barcelona es va oferir contingut diferent i atractiu.