Entrevista a Magori Art悟, presentador de La Nit Friki

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

Hem contactat amb Magori Art悟 per a què ens parli de La Nit Friki. Tot seguit, l’entrevista.

Com va sorgir La Nit Friki?

De manera accidental. Una nit de confinament (finals de març del 2020) vaig fer un directe a Youtube amb en Marc Zanni (actor de doblatge i veu del Goku en català). Ens vam posar a xerrar de frikades i vèiem que teníem molts espectadors en directe. La mitjana no va baixar de 60 persones. Vist l’èxit, vam decidir fer-ho cada dissabte a la nit. Un cop acabat el confinament, els directes amb el Zanni es van acabar i vaig seguir amb el mateix format, millorant coses però de forma més esporàdica.

La Nit Friki

Havies fet vídeos en directe abans?

En directe no. Havia fet i editat vídeos, però mai en directe i menys amb un xat interactiu amb els espectadors.

Quantes persones formen part del equip de La Nit Friki?

La Nit Friki sempre hem sigut el DAC, el Zanni i jo. És cert que sempre hem tingut a la Jayce de moderadora en el xat (igual que a la Neus Garín). De manera que ara que som associació, La Nit Friki la formem quatre: DAC, Zanni, Magori i Jayce.

A les emissions de Twitch hi ha cartes de Streamloots, ens podries explicar com funcionen?

Lo de Streamloots és una plataforma online que es va posar molt de moda i consisteix en crear una col·lecció de cartes online i la gent que compra les cartes, les pot bescanviar durant les emissions en directe. A nosaltres, personalment, a dia d'avui no ens és rentable, ja que fem pocs directes i en aquests no activem les notificacions perquè se solapen amb el so del convidat.

En alguns programes fas imitacions de personatges emblemàtics, quina és la teva favorita?

La meva preferida? Potser la del Doraemon.

Què és ser cavernari?

Bona pregunta. Tot s’inicia amb la Jayce. Ella va dir en un directe que jo era un cavernari, en referència al mite de la caverna de Plató, perquè no havia vist molts animes a part de Bola de Drac i em va dir que sortís de la caverna i mirés altres animes. Des d’aleshores, ser cavernari d’algun anime és com ser molt fan d’un anime concret. Tots som cavernaris d’algun en concret. Jo de Bola de Drac, el DAC del Fly, la Jayce d’Utena. I tu?

La Nit Friki i Victoria Pagès

Pel programa han passat grans professionals del doblatge, quin convidat t’ha fet més il·lusió entrevistar?

No et puc contestar aquesta pregunta perquè trencaria algun cor i no vull. Però he de dir que entrevistar als components del clàssic Club Súper 3 va ser magnífic. Primer va ser l’Anna Casas (Ruïnosa), després el Ramón Peris (Petri), seguits de la Noti i la Nets (Montse Puga i Victòria Pagés, respectivament).

Què vas pensar quan et van proposar emetre La Nit Friki per Fibracat TV?

Doncs que alguna cosa estava fent bé. Si una televisió, per petita que sigui, s’ha interessat en un format de programa com La Nit Friki, vol dir que no ho estem fent tan malament. Va ser com una porta que mai s’havia obert i tenia que aprofitar-la. Un plaer i a la vegada un orgull, la veritat.

Recentment, La Nit Friki ha tingut format presencial, com ho has viscut?

El format presencial va començar al Starraco Unlimited celebrat a Tarragona a principis de 2022. És un format diferent. Fer-ho en directe i tenir al públic a dos pams és una cosa que imposa bastant i, sobretot, quan veus que la sala està quasi plena. Després amb altres actors i actrius també ho hem fet però cada cop era diferent.

La Nit Friki Bola de Drac

Per acabar, One Piece o Dragon Ball?

Bola de Drac Z (saga Bu)