Manga Barcelona 29: concert Tenkaichi Musical

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

Jerry Brown y Oriol Estrada

El divendres 8 de desembre va tenir lloc el concert més emotiu de la present edició del Manga Barcelona 29. Es tracta del concert dels Tenkaichi Musical. Sota aquesta nomenclatura, nascuda al podcast El Racó del Manga, es troben originalment cantants i formacions musicals com Monkey D. Laura, Vidixuela, Jerry Brown, Aventura x Japó, Younenki Music, Nia Catano, Aida Deturck i Elia Periwinkle. Tret de les dues primeres cantants, els membres d’aquest grup d’artistes solen unir-se per a cantar junts. Aquest any ells i diversos cantants sorpresa van omplir l’escenari de cançons en català d’opening i endings d’anime. Com a aspecte singular, aquest concert va suposar també un homenatge al desaparegut Jordi Vila, actor de doblatge, músic i la veu de moltes generacions. Amb motiu del homenatge a Vila, es va comptar amb les aparicions estel·lars d’Oriol Estrada, Marc Gómez, Txell Sota, Kirayla, la neboda de Manolita Domínguez; i Gemma Vila, la filla d’en Jordi Vila. Tots ells van unir les seves veus per a oferir un concert inoblidable.

Kirayla

Aleshores, tant les actuacions especials com els membres del Tenkaichi Musical es van anant alternant omplint d’energia l’escenari i fent vibrar al públic. La llista de cançons i intèrprets és la següent: «Uchū Senkan Yamato», primer opening de Space Battleship Yamato (interpretat per en Jerry Brown i l’Oriol Estrada); «Butterfly», primer opening de Digimon (interpretat pels Tenkaichi Musical); «Ànima de Drac», primer opening de Bola de Drac Z Kai (interpretat per en Marc Gómez). Aquest darrer tema va ser una de les grans revelacions del dia, ja que això no havia succeït mai abans.

Elia Periwinkle

Seguidament, van sonar les següents composicions musicals cantades pels següents intèrprets: «Imagination», primer opening de Haikyu (interpretat per Aventura x Japó); «Bump of chicken», segon opening de Spy x Family (interpretat per en Jerry Brown); «Guess who is back», quart opening de Black clover (interpretat per l’Aida Deturck); «Nazo», tercer opening de El Detectiu Conan (interpretat per les Younenki Music); «Akeboshi», segon opening de Guardians de la Nit (interpretat per la Nia Catano); «The World», primer opening de Death Note (interpretat per l’Elia Periwinkle); «Lost in paradise», primer ending de Jujutsu Kaisen (interpretat per Aventura x Japó); «Saiko Totatsuten», vinticinquè opening de One Piece (interpretat per en Jerry Brown); «Bauklötze», intracançó d’Attack on Titan (interpretada per l’Aida Deturck); «Hotaru no Hikari», cinquè opening de Naruto Shippuden (interpretat per les Younenki Music); «Romantic Ageru Yo», primer ending de Bola de Drac (interpretat per la Kirayla).

Aida Deturck

L’aparició al escenari de la Kirayla, neboda de la Manolita Domínguez, vingué acompanyada d’un cosplay seu de Bulma amb la roba que duu el personatge a la seva primera aparició a Bola de Drac. L’artista va deixar sense alè als espectadors amb la seva actuació, la seva força i el record en molts de nosaltres de la veu de la seva tieta que, com en Jordi Vila, van ser els primers cantants de Bola de Drac en català. En un tercer bloc hi trobem el següent repertori: «Idol», primer opening de Oshi no oko (interpretat per la Nia Catano); «Unravel», primer opening de Tokyo Ghoul (interpretat per l’Elia Periwinkle); «Sign», sisè opening de Naruto Shippuden (interpretat per Aventura x Japó); «We go!», quinzè opening de One Piece (interpretat per en Jerry Brown); «Kimi ga Ireba», intracançó de El Detectiu Conan (interpretada per l’Aida Deturck); «Akatsuki no Hana», segon opening de Yona: la princesa de l’alba (interpretada per les Younenki Music); «Shinzō o Sasage yo!», tercer opening d’Attack on Titan (interpretat per la Nia Catano); «Rose», primer opening de Nana (interpretat per l’Elia Periwinkle); «Memories», primer ending de One Piece (interpretat per la Txell Sota i les Younenki Music).

Tenkaichi Musical

I, finalment, va ser el torn de «Makafushigi Adventure!», primer opening de Bola de Drac (interpretat per la Gemma Vila, la Kirayla, la Txell Sota i els Tenkaichi Musical). Aquesta cançó va ser interpretada en alguns fragments per l’estimat Jordi Vila. Tot i que no és entre nosaltres, la seva veu, el seu record i la passió que hi deixava quan cantava temes d’anime en català viuran sempre entre nosaltres. Durant l’actuació a molta gent li va caure una llàgrima en record d’una veu que no oblidarem mai.
Jordi Vila