Manga Barcelona 28 Les conclusions amb Parlem-ne

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

Manga Barcelona 28 conclusiones

A poques hores d’acabar el Manga Barcelona 28, el podcast El racó del manga amb la col·laboració de l’associació Parlem-ne van entrevistar a Oriol Estrada i Meritxell Puig sobre el balanç de l’edició d’enguany. Puig comenta sobre el Manga Barcelona 28 que aquest any ha sigut tot meravellós. La gent és increïble. No s’esperava el sold out d’entrades tan aviat. Estrada, per la seva banda, dona la dada de que han assistit 163000 persones durant els quatre dies de la convenció. Afegeix, tanmateix, el fet de que el nou espai ha estat sempre ple. Per tant, valora molt positivament veure tanta gent. Tots dos recorden que tenien moltes ganes de que arribés dissabte, ja que va ser la primera jornada en exhaurir-se les entrades.

Manga Barcelona 28

Adriana Díaz, l’entrevistadora de Parlem-ne que va entrevistar a Puig i Estrada, va recalcar que mai havia vist tanta gent. Seguidament, Puig comenta que tots els espais han funcionat molt bé. Li encanta que la gent participi i que s’ho passi bé. A més a més, veure-ho tot ple els fa feliços i els anima a seguir treballant per futures edicions. En aquest punt, Díaz remarca que ha sigut una edició amb molt de català. Sobre aquest punt, Estrada fa un incís per comentar que fa un balanç molt positiu de l’edició de 2022 del Manga Barcelona. Llavors, Díaz esmenta que hi ha hagut una gran presència d’actors i actrius de doblatge. Per la seva banda, Estrada reafirma les paraules de l’entrevistadora i afegeix que les activitats on han participat els actors de doblatge han omplert sales. Per la seva banda, mostra la seva satisfacció per poder oferir més contingut en català. Aleshores, Díaz pronostica que, en el futur, el Manga Barcelona esdevingui una convenció de la mateixa envergadura que la Comic-Con de San Diego.

Oriol Estrada i Meritxell Puig

Tot seguit, es va parlar sobre les dimensions del nou emplaçament de Manga Barcelona. Puig considera que algunes sales són petites. Tot i així, reafirma que està molt contenta amb tot i que l’espai de Fira – Gran Via és molt gran. En aquest sentit, es recalca la facilitat per a distribuir els stands i que l’afluència de gent sigui millor. Per tant, s’eviten aglomeracions, la qual cosa és un factor molt positiu. Sobre aquest punt, Díaz pregunta si hi haurà més pavellons en futures edicions. Puig, amb cautela, respon que poc a poc. Hi ha possibilitats de créixer i s’han traslladat al nou espai per a quedar-se. Nosaltres els vam preguntar sobre un dels missatges en castellà que deia la veu en off del Manga Barcelona 28. Parafrasejant el missatge, deia quelcom així: ‘a todos los que estáis bicheando en la tienda oficial’. Respecte a aquest punt, vam preguntar si el mot bicheando està relacionat amb la youtuber i escriptora Paola Boutellier que el fa servir sovint. Estrada, entre riures, va respondre que això és terminologia millenial i ho va escollir la community manager de l’esdeveniment.

gente

En definitiva, l’entrevista feta per l’Adriana Díaz a la Meritxell Puig i l’Oriol Estrada sobre el Manga Barcelona constata que l’edició d’enguany ha sigut rodona. Tanmateix, ha sigut l’any en què més contingut en català hi ha hagut.