Manga Barcelona 28: crònica Tenkaichi musical

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

Tenkaichi musical

El Manga Barcelona 28 va acollir el divendres i el dissabte dos concerts del Tenkaichi Musical. Aquesta macro banda d’artistes va néixer com a secció al podcast El racó del manga. Des d’aleshores, diversos cantants i grups que interpreten openings i endings d’anime en català han passat per aquest espai. El següent pas va ser fer concerts on participessin diferents membres d’aquesta agrupació. Seguint aquesta línia, en Jerry Brown, Aventura X Japó, l’Aida Deturck, l’Elia Periwinkle, la Nia Catano, les Younenki Music i un artista sorpresa el dissabte van unir forces per crear dos concerts amb un gran repertori. Nosaltres vam assistir a la sessió de dissabte on va aparèixer una veu inesperada.

Manga Barcelona 28

En acabar el concert de Yoko Takahashi, algunes persones del públic van marxar i d’altres vam aprofitar per agafar un bon lloc. Era l’hora del Tenkaichi musical. A les taules de mescles estaven els tècnics i, amb ells, el Marc Pérez de El racó del manga. Des d’aquesta zona, van projectar a les pantalles adjacents al escenari vídeos on es promovien els artistes que configuren aquesta macro formació musical. Tot i així, va pujar al escenari Oriol Estrada. Analitzant el repertori que interpretarien els membres del Tenkaichi Musical, veia que hi faltava alguna cosa. Hi mancava un anime molt representatiu per a ell. Llavors va decidir cantar deixant al tothom bocabadat. Amb una veu greu i profunda, va interpretar en català l’opening «Captain Harlock» de El Capità Harlock. Va realitzar una gran actuació. Després de ser l’artista sorpresa, van començar a aparèixer els components del Tenkaichi musical. Ells i elles cantaven una peça musical de forma individual o en duet per a després deixar pas a un altre company o companya.

Oriol Estrada

El primer va ser Jerry Brown que va cantar «Llum, foc, destrucció», el primer opening de Bola de Drac Z. Seguint amb l’obra estrella d’Akira Toriyama, la parella d’Aventura X Japó va interpretar en català amb traducció pròpia el segon opening d’aquest anime que s’anomena «We gotta power». El següent artista va ser de nou en Jerry Brown que ens va regalar una gran actuació del quart ending de Bola de Drac GT «Una metralleta rovellada». Fins aquí totes les cançons protagonitzades per en Son Goku i els seus. En sortir Brown de l’escenari, va entrar l’Aida Deturck cantant l’opening d’Utena «Rinbu Revolution».

Jerry Brown

Després, la seguiria l’Elia Periwinkle entonant l’emotiu ending de Cowboy Bebop «The real folk blues» en català. Sense deixar les composicions musicals romàntiques l’Aida Deturck va cantar per partida doble. Primer va interpretar l’opening de Sailor Moon «Moonlight Densetsu» i després el novè opening de El Detectiu Conan «Secret of my heart». Quan Deturck va sortir de l’escenari, hi va entrar Nia Catano cantant amb molta energia el primer opening de Yu Yu Hakusho: els defensors del més enllà «Hohoemi no Bakudan», fent vibrar als espectadors. Sense baixar de revolucions, entra en escena Periwinkle interpretant i ballant sense parar l’opening del remake de Dr. Slump «Kao Dekaai». En cap moment, l’artista va baixar el ritme. Tanmateix, va arribar als aguts més alts d’aquesta peça amb una destresa formidable.

Aventura x Japó

Seguidament, la Nia Catano va introduir una cançó més suau quan va interpretar l’opening de Sakura: la caçadora de cartes «Ba Bian Xiao Ying». L’artista, durant aquesta actuació, portava una diadema d’orelles de gat. Aquest és un complement molt característic dels cosplayers. Un cop va acabar el seu tema, Periwinkle va tornar per a entonar el sisè opening d’Inuyasha «Angelus». De nou, un peça energètica. En acabar de cantar, es va intercanviar un altre vegada amb Catano que, amb la samarreta del Shohoku d’en Hanamichi Sakuragi, va cantar el primer opening de Slam Dunk «Kimi ga suki da to sakebitai». Sense deixar la demografia del shōnen, torna a ser el torn de Brown que fa vibrar a tothom amb el primer opening de One Piece «We are!». Tot i que l’artista surt de l’escenari, l’obra més coneguda d’Eiichiro Oda no ho fa. Les Younenki music interpreten dos medleys. Un d’openings de One Piece i un altre de Sakura: la caçadora de cartes. Totes dues cantant i ballant com solen fer sempre als concerts.

Elia Periwinkle

El que queda de Tenkaichi musical el protagonitzen els duets. Darrere de les cantants manresanes, torna Aventura X Japó per a interpretar el primer opening de Haikyu! «Imagination». Seguidament, escoltem de nou a les Younenki music amb l’onzè opening de El Detectiu Conan «I can't stop my love for you» en català. Finalment, per tancar aquest magnífic concert Aventura X Japó comença a interpretar l’opening de Guardians de la nit «Gurenge» que posseeix una energia sense límits. Abans d’acabar-lo, se li sumen tots els membres del Tenkaichi musical, oferint un final espectacular. Tots cantant, ballant i passant-s’ho bé. Aquesta ha sigut la tònica durant tot el repertori. Això és el Tenkaichi musical.
Tenkaichi Musical2