Manga Barcelona 28: crònica de La Nit Friki sobre Bola de Drac

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

La Nit Friki Bola de Drac

La Nit Friki va presentar quatre sessions durant el Manga Barcelona 28. La segona d’elles estava centrada en el doblatge de Bola de Drac i va comptar amb la participació dels actors de doblatge Marc Zanni i Joan Sanz. Ara fa deu anys, tots dos van publicar per primera vegada el llibre La sèrie de la teva vida. Des de llavors, han participat en tota mena d’esdeveniments per a apropar el món del doblatge a la gent. Gràcies a la seva tasca, moltes persones han après com funciona la seva professió i els han vist fer la veu dels seus personatges favorits, especialment d’en Son Goku i d’en Vegeta, pels quals són més coneguts. La sala Kitsune del recinte Fira – Gran Via on es va celebrar aquesta trobada centrada en Bola de Drac es va omplir de gom a gom de fans de totes les edats.

Manga Barcelona 28

La dinàmica d’aquesta Nit Friki, que en Magori pujarà a xarxes en breu, està feta exclusivament pel públic. Els fans són els protagonistes. Per tant, ells els hi van fer preguntes durant gran part de la sessió. La primera pregunta tracta sobre si en Zanni i en Sanz han fet direcció o ajustos en doblatge. En Zanni respon que sí a totes dues vessants del món del doblatge i en Sanz respon que ha fet ajusts. Realitzar aquesta tasca, afegeix l’actor, li ha permès està en forma a la hora de fer takes. En aquest moment, en Zanni explica una anècdota sobre el doblatge d’una sèrie israeliana. Esmenta que són difícils de doblar perquè els actors originals són especials. Després, juntament amb en Sanz, en Magori el DAC, que els acompanya a la taula de la xerrada, expliquen una anècdota recurrent quan estan tots quatre junts. El llibre La sèrie de la teva vida editat per Norma Editorial està descatalogat. Cert dia, en Magori rep un palet a casa quan ell no hi era. En arribar, l’obre i es troba, per sorpresa seva, que dins estan emmagatzemats els últims exemplars de la tercera edició de La sèrie de la teva vida.

Marc Zanni i Joan Sanz

Tot seguit, en Sanz recorda una altre anècdota sobre un canvi d’ajust en un guió que va ajustar el desaparegut Vicenç Manel Domènech. Algú va esborrar anotacions que s’havien fet amb llapis i en Domènech no li va fer gràcia. En aquesta anècdota també intervé en Jaume Mallofré com a testimoni. A més a més, en DAC i en Magori la van dibuixar en un dels còmic de La sèrie de la teva vida en què han participat. En acabat, un seguidor els hi pregunta com s’ho fan per poder aguantar tants anys. En Zanni, en broma, diu que està fins al cap damunt. Tothom riu. Tot seguit, Akihabara Station els hi vam preguntar sobre amb què es queden d’aquests deu anys des que es va publicar la primera edició de La sèrie de la teva vida. En Zanni i en Sanz coincideixen que es queden amb l’individu batejat com El Pajaru. Dit personatge protagonitza una de les historietes de La sèrie de la teva vida GT. El Pajaru, continuen, va ser una persona que se’ls va presentar com un filòleg amb contactes per tot arreu. Un paio especial i molt centrat en fer diners. Finalment, la veritat sempre s’acaba sabent i quan en Zanni i en Sanz la van descobrir El Pajaru se’n va anar volant.

La Nit Friki

Amb aquest personatge estrafolari, va començar un concurs d’allò més especial. En Magori i en DAC van preparar uns guions inspirats en escenes mítiques de Bola de Drac Z i alguns voluntaris van representar-les. La primera persona en pujar a l’escenari va ser una noia que va fer de Bulma. En concret, va escenificar amb en Sanz l’escena de la samarreta rosa del capítol 118 de Bola de Drac Z. Una de les millors escenes d’en Vegeta i la Bulma. La fan en qüestió va ser una bona Bulma. Quan va acabar l’escena, el públic la va acomiadar amb un aplaudiment i va entrar en escena el següent seguidor. Es tracta d’un noi que va escollir fer de Nappa. Específicament, ell i en Zanni van escenificar els darrers moments de vida del forçut guerrer de l’espai. El noi li va posar una gran passió al seu personatge. Un gran fan, sens dubte. En aquest cas es va reproduir una escena del capítol 29 de Bola de Drac Z. El voluntari va tornar al seu seient amb una pluja d’aplaudiments.

La Nit Friki

El tercer fan en pujar al escenari va ser un nen que va deixar a tots embadalits. En Magori li pregunta si ha vist Bola de Drac i el petit li respon amb un sí ferm i rotund. Coneix l’anime. Amb valor i energia, escull fer de Krilin. En concret, escenifica una escena del episodi 169 de Bola de Drac Z. L’infant va actuar de forma magistral. L’última persona en representar una escena va escollir fer del Kaiohshin de fa quinze generacions i va compartir escena amb en Zanni fent de Goku i en Sanz de Vegeta. Específicament, van escenificar el capítol 278 de Bola de Drac Z on en Vegeta esbronca a en Goku per oferir-li al ancià Kaiohshin fotos de la Bulma amb poca roba. L’objectiu de fer aquestes escenes amb en Zanni i/o en Sanz era participar en el sorteig de marxandatge de Bola de Drac. Fent gala d’una gran generositat, els organitzadors de la xerrada decideixen que tots els participants guanyen un premi. Entre ells, escullen què volen i el més petit és el primer en elegir premi. Així va acabar la sessió de divendres de La Nit Friki amb l’aparició especial d’en Marc Zanni i en Joan Sanz.