Anime al Creafest Manresa

“Dado el contenido del siguiente artículo, Akihabara Station 秋葉原駅 ha decidido publicarlo en idioma catalán. A su derecha, disponen del traductor de Google para ver el texto en otro idioma en caso de necesitarlo. Sin más dilación, disfruten del contenido”.

El passat 5 de novembre es va celebrar a Manresa el primer Creafest. Aquest esdeveniment va reunir a creadors de continguts en català a la capital del Bages. Durant tot el dia es van celebrar activitats, xerrades i concerts entre l’auditori de la plana del Om i la plaça Sant Domènec. En aquest punt també hi havia paradetes de diferents associacions com El racó del Manga, La Nit Friki o Gaming.cat, entre d’altres. Dintre de la varietat de contingut de la qual es va gaudir aquell dia, destaquem un parell que s’enfocaren en el món del anime. Aquestes són el concert de Younenki Music i Aventura x Japó i una sessió de La Nit Friki. Totes dues van aplegar públic de totes les edats.

Creafest Manresa

El grup manresà Younenki Music va oferir un concert conjunt amb el duet badaloní Aventura x Japó a la plaça Sant Domènec. Totes dues formacions musicals interpreten cançons d’anime en català amb el seu propi estil. Les integrants de Younenki Music s’especialitzen en cantar medleys d’openings i endings d’anime i sèries de dibuixos que prèviament han sigut emesos en català. Aventura x Japó, en canvi, tradueix del japonès al català temes d’animació japonesa que encara no han arribat en català. Per tant, cadascun d’ells llança una proposta musical diferent. Els uneix la passió per la música i l’anime. El concert, tot i que vam escoltar als quatre cantants junts a l’escenari, es va articular en dos grans blocs. Un on els escoltem a tots quatre i un altre on canten per bandes musicals.

La primera peça musical que interpreten tots quatre és una melodia coneguda per generacions d’otakus d’arreu el territori. Es tracta de «Makafushigi Adobenchā!». És a dir, el primer opening de Bola de Drac. Tothom la va cantar acompanyant als intèrprets. Després, els membres d’Aventura x Japó, el Sabri i la Meri, van oferir un concert ple d’energia, cançons contundents i suaus i alguna coreografia conjunta. Van interpretar temes d’animes tan diversos com Dr. Stone, Jujutsu Kaisen, Haikyuu, Shokugeki no Sōma, Dragon Quest: Dai no Daiboken (2020) i Naruto Shippuden. A més a més, cal esmentar de forma especial que van cantar mig en català i mig en japonès una sintonia de Gintama que va sonar al seu casament. Els integrants d’Aventura x Japó són parella musical i sentimental. D’altra banda, durant el concert van comentar que la peça musical «Kamado Tanjirō no Uta» del episodi 19 de Guardians de la nit també és molt especial per a ells. Després de dir-ho, la van cantar apassionadament. Entre el públic va causar furor el pentinat del cantant, ja que és bastat al del personatge Pop de Dragon Quest: Dai no Daiboken.

El racó del manga

Després d’una gran ovació per parts dels espectadors, Aventura x Japó va sortir de l’escenari i hi van entrar les Younenki Music. Cadascuna anava vestida amb el seu logo i el color que les identifica. El rosa per a la Cristina Ramírez i el lila per a la Laia Guilanyà. Elles li donen nom als medleys que fan. Per tant, se’ls esmentarà seguint aquesta nomenclatura i els animes o series de dibuixos que el componen al concert. El repertori amb el qual va gaudir tothom va ser: medley «Orígens» (Sakura: La caçadora de cartes, Fushigi Yugi: el joc misteriós, One Piece, Inuyasha i Bola de Drac Z), «Nostàlgia» (Inspector Gadget, Hattori el ninja, 10+2, Rantaro i Dr. Slump), «Balades» (Sailor Moon, Jeanne: La lladre kamikaze, Fruits Basket i Bola de Drac GT), «Forts» (Jeanne: La lladre kamizake, One Piece, Slam Dunk, Inuyasha i Yu Yu Hakusho), un ending de Boku no Hero Academia, «Clàssic» (Ranma ½, Lucky Luke, Lamu, Sylvan i Les fabuloses tortuges ninja) i «Divertits 2» (Dr. Slump, Crayon Shin-chan, Bob el manetes, Doraemon i Keroro). El duet manresà va comentar que el medley «Forts» l’estrenaven en aquest concert.

Younenki Music y Aventura x Japó

Un cop va acabar el repertori de les Younenki, s’hi van sumar Aventura x Japó per a interpretar un nou medley, una cançó de Shingeki no Kyojin en català. Com a sorpresa final, tots quatre van preparar un trivial musical on recitaven o taral·lejaven algun opening o ending d’anime en català. Aviat hi va haver otakus que anaven sumant punt rere punt. Les Younenki, per animar l’ambient, van comentar que entre el públic hi havia una mena de triangle friki en referència al que hi ha a Barcelona. Tot i així, un dels participants va acabar guanyar. Ell s’autodenomina Mr. Karate i va rebre com a premi una tassa de cadascuna de les formacions musicals.

Al final de la tarda, l’anime tornava a brillar al Creafest. A l’auditori de la plana del Om va tenir lloc un programa presencial de La Nit Friki que va comptar amb els actors de doblatge Óscar Muñoz i Gerry Núñez. Tots dos han participat recentment en el doblatge en català de Guardians de la nit. La xerrada la van moderar en Magori i el DAC. Entre bromes i preguntes sobre doblatge, va passar la sessió volant. Al final va donar temps per a dues preguntes del públic. Una pluja d’aplaudiments va concloure aquest programa especial de La Nit Friki. Creafest va reunir a Manresa a creadors de contingut en català i persones que gaudim d’aquesta mena de contingut en una jornada diversa, entretinguda i on l’anime en català va tenir el seu protagonisme.
La Nit Friki